Ringvallen 1
11 juni 2017
17:00

Referat: Ullfors IK - Östhammars SK

ÖSK-dam tog omgående kommandot i matchen mot Ullfors och var laget som var bollförande i stort sett hela matchen. Ullfors var på inget vis ofarliga utan när dem fick läge att ställa om gjorde dem det med fart och många som deltog, dem har många tjejer som besitter god teknik och bra passningsfötter. Efter ca 10 min spelade hade egentligen inga farligare målchanser skapats åt något håll men ÖSK-dam får sin första hörna. Tilde slår bollen kort till Amanda S som vänder bort sin försvarare och blir mer eller mindre bensvept i momentet efter. Ingen signal från domaren däremot…
Tjejerna fortsätter att trycka på och är laget som har både mest boll och nu också börjar få lite hetare målchanser. I minut 28´ drar TT iväg på en av många ruscher längs kanten och får fram bollen till Elina. Elina tittar upp och friställer Jossan P som inte gör något misstag utan rullar in 0-1.
Bara två minuter senare slår Tilde E en lång boll som Ullfors back bara ”nästan” når och hennes nick blir till en perfekt passning till Jossan P som återigen blir fri med målvakten och 0-2.
Efter målen jämnar spelet ut sig något och med bara några minuter till pausvilan kommer också tjejen som vi varnade för innan, Fanny Gustavsson, loss och kan prickskjuta 1-2 i krysset bakom en chanslös vikarierande Elin Mattsson i målet. 1-2 i paus alltså.

Andra halvlek fortsätter att domineras av ÖSK och det saknas sannerligen inte möjligheter att punktera matchen men Ullfors målvakt ville annorlunda och räddar sitt lag ett flertal gånger på rena frilägen. I mitten av halvleken är det istället vi som inte riktigt får bort bollen ordentligt från vårt straffområde och Ullfors kapten kan prickskjuta in 2-2 på en av lagets två chanser i andra halvlek så Ullfors effektivitet var det inget fel på.
I 81´ minuten jublar vi för mål igen när Amanda S nickar in Tilde E´s frispark men domaren ändrar sig och blåser istället frispark till Ullfors, väldigt oklart varför då det ser ut som om det är målvaktens egna back som fäller henne.
Tjejerna fortsätter att trycka på även de sista tio men bollen vill inte in och matchen slutar alltså oavgjort, 2-2.